Elo Dünyası Flaşörler 7.09.2016 1322 Görüntülenme 0 Yanıt

ELO’dan Kısa Kısa – Elektronik Ürünlerde Kullanılan Elektromekanik Röleler

Röle, küçük akımlar ve voltajlar ile yüksek akımları ve voltajları açıp/ kapatabilen bir devre elemanıdır. Çalışma prensibi, manyetik alan etkisiyle 2 veya daha fazla kontağı harekete geçirip, birbirine temas ettirmesi esasına dayanır. Elektromekanik rölelerin birçok çeşidi bulunur. Bu paylaşımda PCB (baskılı devre plaketi) rölelerini ele alacağız.

Diğer elektromekanik rölelerde olduğu gibi, PCB röleleri de birçok kritere göre sınıflandırmak mümkündür.

1. Voltaj ve Akım: Düşük voltaj (48V DC ve altı) veya yüksek voltaj, düşük akım (10A veya altı) veya yüksek akım bu sınıflamaların başında gelir.

2. Kontak Yapısı: PCB röleler kontak yapısına göre  1A, 2A, 2B, 1C, 1U, 1W, 2C gibi ayrıma tabi tutulabilir.

3. Çalışma Ortamı: Çalışma ortamı açısından açık röle, kapalı röle veya hermetik röle de diğer bir sınıflandırma yöntemidir.

4. Parazit Bastırma Etkinliği: Açma kapama esnasında ürettiği parazitleri bastırma etkinliği açısından düz, dirençli veya diyotlu röle olarak da sınıflandırmak mümkündür.

Monostabil, bistabil veya hafızalı tipleri de mevcut olan PCB tipi rölelerin diğer elektromekanik rölelerden 2 önemli farkı bulunur. Birincisi terminallerin şekli, boyu ve kaplamasının PCB'ye montaj ve lehim için optimize edilmiş olmasıdır. Diğer önemli fark ise PCB ile beraber potalama esnasında kontak bölgesine flux almaması ve ısıdan etkilenmemesidir

Gösterdiği kararlılık ve güvenirlik sayesinde PCB tipi elektromekanik röleler birçok elektronik üründe güvenle kullanılır. ELO'un ürettiği Elektronik Flaşörlerde, Zaman Rölelerinde ve diğer elektronik ürünlerinde kendi imalatı olan PCB tipi elektromekanik röleler kullanılmaktadır. Tüm ürünlerinde olduğu gibi, tasarımından montaj aşamasına kadar son derece kaliteli malzeme, dikkatli işçilik ve sıkı kalite kontrolle hayata geçirilen PCB röleler, ELO ürünlerinde yıllardır güvenle kullanılmaktadır.

Cevap Yaz